Още в далечното минало хората са открили полезната функция на среброто. Хранели са се със сребърни прибори, държали са водата в сребърни съдове. По този начин те са предпазвали себе си от бактерии и микроби.

 

Днес темата за здравето и среброто отново е актуална. Редица изследвания доказват, че микро-среброто (микро-сребърните частици) се свързват с бактериите и ги обезвреждат. Затова и много козметични компании започнаха да налагат употребата на сребърните йони и сребърна вода. За съжаление, на сребърните йони некоректно се причислява ефекта на микро среброто. Истината е, че първите са далеч по-малко ефективни от микро-среброто, но значително по-евтини за влагане в производството. Съответно използването на сребърни йони е доста масово, но всъщност не до там ефективно, колкото микро-среброто.

 

Пастата за зъби Novacare съдържа микросребро. Клиничните проучвания със стоматологични продукти, съдържащи микро-сребро показват, че микро сребърните частици остават прикрепени до 14 часа към зъбната плака. Това е предпоставка за една дълготрайна ефективност.

 

“Микросреброто се свързва здраво със зъбната плака. Плаката, пропусната при миенето на зъбите получава по този начин местен източник на микро-сребро. Зъбната плака продължава да бъде третирана дори часове след реалното миене на зъбите.

 

Проучване на субстантивността с проф. Франкенбергер, Университетска клиника в Ерланген, Германия 2008

 

Клиничните проучвания със съдържащи микросребро стоматологични продукти показват 3-кратен профилактичен ефект срещу причинените от бактерии гингивит, периодонтит и кариес.

 

 

Каква е тайната на Novacare?

 

Среброто – Предимството на вложено в пастата за зъби Nova Care е в дългосрочното действие. Елементарните сребърни частици остават доказано до 14 часа в плаката и генерират антимикробни сребърни йони. Те намаляват микрофлората и биофилма, които са отговорни за последващи заболявания на зъбите (кариес, гингивит и др.)

 

Реално и след най-усърдното измиване на зъбите, за четката остават трудно  достъпни места, където има остатъци от зъбна плака. Там бактериите започват своето действие и често се стига до кариес, а понякога и до по-сериозни последствия. Благодарение на микро-среброто, Novacare предоставя пълна защита за зъбите часове след приключване на измиването, разтваряйки нежно вредната плака.

 

Пастата за зъби Novacare е без флуроид и захар, с Bio-мента, осигуряваща свеж дъх, и с кариостатичен ефект от формулата с ксилотол. Пастата за зъби е с Natrue сертификат за 100% натурален продукт, като 60% от тубичката е създадени от рециклирани материали. Съставът без нано-частици не се поема от лигавицата на устата.

 

Научете повече за Novacare тук.