Намалете риска от преждевременно раждане.

Всички родители познават чувството по време на бременност. Очакването е огромно и отново и отново се появява страхът от преждевременно раждане. От консултация до консултация се надяваме, че всичко е наред. Човек обръща внимание на храненето и избягва всичко, което може да навреди на плода. При по-голямата част от бременните хигиената на устната кухина не е на фокус,  макар че при не малко жени се наблюдава кървене на венците. При бременните жени с пародонтит се наблюдава 30 % по-висок риск от преждевременно раждане.

Пародонтитът е възпаление на венците в областта на зъбните шийки. Образуват се така наречените джобове, кухини между венеца и зъбите. В тях патогенните бактерии се размножават необезпокоявани и заразяват околната лигавица и костта. Ако не се лекува, всичко това води до разграждането на костта, която държи зъбите, и после и до загубата на зъби. В допълнение, тези патогенни микроби навлизат в кръвообращението, така че имунната система ще бъде допълнително стресирана. Това бързо може да се превърне в голям проблем.

Лесно може да се разбере, под какъв стрес поставя това постоянно имунната система. Тъй като този процес обикновено не е болезнен, той често не се регистрира от страна на пациента и така се  стига до хронично възпаление на устната лигавица.

Правилната грижа за зъбите по време на бременност:

Точно преди и по време на бременност трябва да се обърне внимание на оралната хигиена. По-специално трябва да се гарантира, че:

  • микробите и биофилмът да бъдат намалени по възможност навсякъде,
  • микробите  да не бъдат вкарани отново от четката за зъби по време на следващото почистване
  • по възможност да не се наранява лигавицата на устната кухина
  • да се намали колкото е възможно повече и за по-дълго време нивото на микробите  (с Микро-сребро до 14 часа)
  • да се използват активни вещества, които успокояват устната лигавица
  • да се премахнат веществата, дразнещи лигавицата

Научете повече за иновативните четки  и пасти за зъби на Novacare