В предотвратяване на импотентността и проблеми с фертилитета – Вашето орално здраве е решаващо

Импотентността е огромен проблем за засегнатите мъже. Тя не само нарушава  връзката, но може да доведе и до психични заболявания. Причините са сложни, стрес, напрежение, предразположение, физически проблеми. Друга причина са възпаленията в устата.

Възпаленията могат да бъдат опасни и определящи цялото здравословно състояние на вашият организъм. По-специално, възпаленията в устата и особено пародонтита, който често остава незабелязан. Пародонтитът е възпаление на устната лигавица в областта на зъбните шийки. Той образува така наречените джобове, кухини между устната лигавица и костите / зъбите. В тях патогенните бактерии се размножават необезпокоявани и предизвикват възпаления върху околната лигавица и костта. Ако не се лекува всичко това води до разграждането на костта, която държи зъбите, след което и до загуба на зъби. В допълнение, тези патогенни микроби навлизат в кръвообращението, което стресира допълнително имунната система. Този процес поставя под постоянен стрес имунната система. Тъй като процесът обикновено не е болезнен, често не се  регистрира от страна на пациента и така се  стига до хронично възпаление на устната лигавица.

Проучване от Турция показва точно това. Ръководителят на изследването Oguz, проучва  80 лица на възраст между 30 и 40 години, които страдат от импотентност. В сравнение с контролната група (82 мъже без проблеми с потентността) се установи, че 53% от мъжете в тестовата група трябва да се борят с инфекции на венците. В контролната група това са само 23%. Така, проблемите с венците могат да увеличат с повече от 50 % риска от проблеми с потентността.

Правилната грижа за зъбите подпомага потентността:

По-специално, ако има импотентност или невъзможност за забременяване, препоръчително е да се обърне внимание на хигиената на устната кухина. По-специално, трябва да се обърне внимание на следното:

  • микробите и биофилмът да се намалят по възможност навсякъде,
  • микробите да не бъдат вкарани отново чрез четката за зъби по време на следващото и използване
  • лигавицата на устната кухина по възможност да не се наранява
  • нивото на микробите да се намали по възможност устойчиво (Микро-сребро до 14 часа)
  • да се използват активни вещества, успокояващи устната лигавица
  • да се избягват веществата, дразнещи лигавицата

Научете повече за иновативните четки за зъби и паста за зъби на Novacare